Общо 238 души бяха арестувани, а 31 полицаи бяха ранени в

...
Общо 238 души бяха арестувани, а 31 полицаи бяха ранени в
Коментари Харесай

Сблъсъци в Кения: Стотици арестувани след протест срещу правителството

Общо 238 души бяха задържани, а 31 служители на реда бяха ранени в Кения след конфликти сред силите на реда и поддръжници на опозицията, заяви Франс прес, като цитира изказване на полицията.

Опозиционният водач Райла Одинга прикани поддръжниците си да стачкуват против инфлацията и държавното управление.

Полицията заяви, че в столицата Найроби са били задържани 213 души, а 25 души са били арестувани в западната част на страната , която е бастион на опозицията.

An extraordinary day of protests in 2 of Africa's most vibrant democracies - Kenya & South Africa.

Julius Malema's EFF called for a & Raila Odinga's Azimio. We covered both on CNN with
— Larry Madowo (@LarryMadowo)
Протестът в столицата беше неразрешен от управляващите заради неспазване на периода за подаване на молбата за разрешаването му.

" Искаме да напомним на популацията, че никой не е над закона ", съобщи полицията, като разкритикува " противозаконните митинги ". Един студент беше погубен от полицията през вчерашния ден в Масено , в западната част на страната.

Полицията заяви, че 31 нейни чиновници са били ранени и осъди насилието против членове на силите на реда при осъществяване на служебните им отговорности.

Това са първите огромни проблеми след идването на власт на Уилям Руто, който завоюва оспорвани президентски избори против Одинга.  Одинга продължава да твърди, че успеха му е била " открадната " и държавното управление на Руто е " нелегитимно ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР